Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
05.06.2022 14:30 - Една приказка
Автор: misho56 Категория: Политика   
Прочетен: 732 Коментари: 1 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
 Всеки е чувал историята за Вавилонската кула,но не всеки знае какво се крие зад това събитие.В общественото пространство се е наложило твърдението на Стария завет,че хората се възгордяли и се опитали да построят висока кула до небесата.Но Бог видял това,слязъл на земята и разбъркал езиците на строителите,така че те вече не можели да се разбират помежду си и прекратили дейността си.Благодарен съм на Господа,че прочетох Библията в зряла възраст и можах да разгранича историческата информацията,която Книгата съобщава,от манипулациите и откровенните лъжи,които тя също така обилно ни дава.Да се благодарим също така на шумерските таблички,които ни
отварят очите за много събития от древното ни минало и които много често коригират твърденията на Книгата.Но шумерските таблички се появяват чак в 19.век,а първите преводи в края на същия век.И по настоящем огромно множество таблички лежат непреведени в хранилищата на музеите по света.
  Ето защо много столетия Книгата е била основен информационен носител за учените хора в различните общества,не само християнските.Но учените хора са били нищожен 
процент от населението,следователно основната маса от хората са пребивавали в неведение не само по тази тема но и почти по всичко останало.И в днешно време положението не е по-различно,макар че образователното ниво и нивото на информираност на хората като цяло е несравнимо по-високо.Но за това по-нататък .
   Мардук имал син от жена си Сарпанит,наречен Наву/Набу.Той помагал на баща си в достижението на голямата цел,а именно построяване на летище ,към което естествено принадлежи и контролната кула.Летището придава завършен вид на замислената от Мардук Вавилонска цивилизация,която по-никакъв начин не би била зависима в политическо отношение от Месопотамската такава,подчинена на Енлил и неговия клан.
Вавилон е трябвало да стане общност на анунаки и хора,докато обществото в Месопотамия е било твърде елитарно.Боговете анунаки се оттеглили в своите зикурати и оставили жреците и царете да бъдат посредници между тях и хората,защото те били твърде възвишени за човеците.
     Обществото във Вавилон щяло да почива на други основи,но не му позволили.Не знаем как е осуетен проекта на Мардук,но сигурно е първият в историята документиран опит за прилагането на сатанинското правило разделяй и владей.


Тагове:   богове,   мардук,   енлил,   енки,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. elizabethborislavova - Днес има духовен и световен Вавилон
05.06.2022 15:34
Духовния Вавилон са всички религиозни общества по света. Световния е ЕС. Тяхното учение се просмуква и днес, защото носителят му е същияят и тогава и днес.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misho56
Категория: Политика
Прочетен: 21468
Постинги: 13
Коментари: 3
Гласове: 20
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930