Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.06.2018 20:19 - Начало
Автор: misho56 Категория: Лични дневници   
Прочетен: 231 Коментари: 1 Гласове:
3



 2.Шумерската цивилизация се появява някак изведнъж на историческата сцена без подготовка,без натрупвания в продължение на години,без постепенно и равномерно развитие.Внезапно в края на 4.хилядолетие пр.Хр.в междуречието на сегашния Близък изток/територията между реките Тигър и Ефрат/избуява култура,която няма предшественик,тя просто идва на бял свят в завършени форма и съдържание.Всички важни достижения на нашата цивилизация идват от там.Самите шумери са ни оставили много информация за всички аспекти от своя живот като изрично подчертават,че знанията си получили от анунаките,;тези ,които дойдоха от небето;.
  Според тях анунаките живеели на планета,наречена планетата на милион години,която била 12.планета в Слънчевата система и правила една обиколка около слънцето за 3600 години.Тази планета се казвала Нибиру.В даден момент от историята си жителите на Нибиру се сблъскали с голям екологичен проблем: атмосферата на планетата започнала да изтънява и да заплашва живота върху нея.Учените на Нибиру стигнали до извода,че могат да уплътнят атмосферата като използват фини златни частици.Анунаките знаели,че на седмата планета/седма,навлизайки отвън навътре в Слънчевата система/ има злато и владетелят на Нибиру Ану решил да изпрати първородния си син Еа заедно с още 50 учени и изследователи на Земята,за да започнат добив на този така ценен метал.
 Експедицията се приводнила в земите на днешен Ирак на брега на Персийския залив,където бил основан град Ериду.Това се случило преди около 435000 години.Първоначално анунаките се опитали да извличат злато от морската вода,но това било много трудоемко,а и не донесло особен успех.Затова започнали изследвания на сушата и скоро открили големи златни находища в сегашна Южна Африка.Започнала усилена дейност,но работата вървяла трудно,ето защо на Нибиру Ану и учените решили,че трябват още работници и нов ръководител на проекта.Еа бил великолепен и извънредно начетен учен,но тук трябвало ръководител с твърда ръка,който да поддържа дисциплината сред работниците,защото работата била тежка,еднообразна и изморителна
   За тази цел на Земята бил изпратен още един син на Ану,Енлил,който бил официалния наследник на владетеля.Законът за наследство на Нибирубил много особен,целта му била да се запази чиста кръвната линия на владетеля.Въпреки че бил първороден син,Еа бил син На Ану от негова наложница,докато Енлил бил плод на брака на Ану с негова природена сестра.Братята и така не се обичали,а сега след така направената промяна отношенията им били развалени завинаги.Това е много важен момент от нашата древна история,който в следващите хилядолетия ще изиграе много важна и двусмислена роля в човешките и божествените отношения.От сега нататък историята на пришълците ще се преплита с новопоявилите се човеци до ден днешен.Но  тези събития ще бъдат разгледани в по-нататъшните публикации.

                                                                                                                      Следва




Тагове:   Близък изток,   Шумер,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. barin - Здравейте, misho56. Добре запо...
10.10.2018 14:23
Здравейте, misho56. Добре започвате в блога. Ще следя нататък какво публикувате. Шумерите идват изведнъж с прекалено напреднали за времето си знания, но мисля, че те се предават нататък. В "Плодородния полумесец" възникват други цивилизации, докато се стигне до завладяването на Вавилон от персите. Заповядайте и в моя блог.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: misho56
Категория: Политика
Прочетен: 21026
Постинги: 13
Коментари: 3
Гласове: 20
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031